Minden ami fontos

Az OMV 40 kútjánál helyeznek el használt sütőolaj begyűjtésére alkalmas tároló konténereket

Az OMV országszerte negyven töltőállomásán a használt sütőolaj begyűjtésére alkalmas tároló konténereket helyezett el, amelyekbe lezárt tároló edényekben lehet betenni a használatra már alkalmatlan zsiradékot.

A tárolókban elhelyezhető vaj, zsír, margarin, romlott és lejárt étolaj, használt sütőolaj és sütőzsír is. A konténerek éjjel-nappal használhatók, elszállításukról és pótlásukról a használt sütőolaj begyűjtésére és kezelésére szakosodott H-Bio Kft. gondoskodik.

Az elhasznált étolaj számos háztartásban a mai napig nincs megfelelően kezelve. Az étkezési célú felhasználásra már alkalmatlan sütőolaj veszélyes háztartási hulladéknak minősül, ráadásul a környezetet is súlyosan károsíthatja, ha nem megfelelően gondoskodnak a kezeléséről, például a lefolyóba öntik.

A hulladék a begyűjtést követően a megfelelő tisztítási folyamatok után biodízel-előállító üzembe kerül. A feldolgozási folyamat során a sütőolajat metanollal keverik össze, aminek eredményeként az olajban található glicerin leválik, míg a metanol az olaj zsírsavaihoz kötődik.

Az eljárás végtermékét, a bekeverésre már alkalmas minőségű biogázolajat a dízelgyártásban használják fel, ezáltal a hajtóanyag karbonlábnyoma is kisebb lesz.

Forrás:

https://www.vezess.hu/hirek/2023/01/23/hasznos-ujitast-vezettek-be-tobb-hazai-benzinkuton/

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search