Minden ami fontos

A világ rendőrkutyáinak nyolcvan százaléka Magyarországról kerül ki

Általában százból egy kutya megfelelő arra, hogy a rendőrség kötelékében szolgáljon, ezért viszonylag gyakoriak a vásárok. A rendőrkutyák kiválasztása szigorú kritériumok mellett történik, ám a közhiedelemmel ellentétben nem csak a német juhászok kezdik meg a kiképzést. Helyszíni riport a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ dunakeszi objektumából.

MAGYARORSZÁGON 1964-BEN HOZTÁK LÉTRE AZ EGYSÉGES RENDŐR-HATÁRŐR KUTYAKIKÉPZŐ ISKOLÁT, AMI LEHETŐVÉ TETTE A ROKK GSZ KÁF JOGELŐDJÉNEK, HOGY AZ 1970-ES ÉVEK ELEJÉRE A MAGYAR FEGYVERES SZERVEK KÖZPONTI KUTYAVEZETŐ-KÉPZŐ ÉS KUTYAKIKÉPZŐ BÁZISÁVÁ ALAKULJON.

  1. július 1-től a ROKK GSZ KÁF a ROKK szervezetében működik tovább, a kutyavezetők és a szolgálati kutyák képzésére, a szolgálati állatokkal kapcsolatos szakterület felügyeletére és a szakirányítására vonatkozó feladatokat látja el.

A ROKK GSZ KÁF alapfeladatai közé tartozik a szolgálati kutyák és a kutyavezetők kiképzése, továbbképzése, valamint éves alkalmassági és minősítő teljesítménybírálata, illetve a szolgálati állatok felügyelete és szakirányítása.

A világ rendőrkutyáinak nyolcvan százaléka Magyarországról kerül ki. Emellett pedig jelesre vizsgáznak a világ előtt a Dunakeszin képzett kutyák – a legnagyobb elismerés, hogy több külföldi országnak képeznek itt alkalmanként rendőrkutyákat. 

Ha valaki azt hiszi, hogy csillogó-villogó, patikatiszta, a jövő űrtechnológiájával felszerelt létesítmények között dolgoznak a kiképzők a kutyákkal, akkor az téved. Ez az ideális állapot egy kicsit még odébb van. Lehet azzal árnyalni, hogy azok a helyszínek, ahol a kutyák majd dolgozni fognak a képzés után, helyenként hasonló jellegűek, de azért lehetne költeni a korszerűsítésre, szépítésre.

Forrás:

https://index.hu/belfold/2023/01/29/rendorkutya-rendorkutya-kikepzes-dunakeszi-jarorkutya-nyomkoveto-kutya/

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search