Minden ami fontos

Térképen mutatják a budapesti agglomeráció túlnépesedését

Számos önkormányzat próbálja fékezni a folyamatot, de a főváros környéki agglomeráció lakosságának növekedése megállíthatatlannak látszik. Annak ellenére, hogy ezeken a településeken egyre komolyabb probléma van nemcsak az oktatási férőhelyekkel, de az alapvetőnek gondolt infrastruktúrával is – fogalmazott a Helix Consulting a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) frissen kiadott népesedési adatai alapján.

A Helix Consulting által készített ábrákon jól látszik, hogy a KSH friss adatai alapján a Budapest környéki agglomeráció túlnépesedése még korántsem állt meg. „Mint az már több forrásból elhangzott; nem is a hely kevés, inkább az infrastruktúra, például az utak, a víz- és csatornahálózat, az egészségügyi ellátórendszer, az óvodai és iskolai férőhelyek száma nem képes lekövetni az igényeket” – mondta Hegedüs Tamás, a Helix Consulting lokációanalitikáért felelős vezetője.

BUDAPESTET NEM SZÁMOLVA AZ AGGLOMERÁCIÓBAN MINTEGY 12–15 EZERNÉL IS TÖBB EMBER LAKOTT TAVALY DECEMBERBEN, MINT ÉV ELEJÉN.

Attól függően, hogy az agglomerációhoz kizárólag Pest vármegye településeit számítjuk hozzá, vagy azt a nehezen meghatározható, de lényegesen nagyobb térséget, amire a főváros vonzereje kiterjed, ahonnan például tömegek ingáznak nap mint nap.

Teljes cikk:

https://index.hu/gazdasag/2023/07/19/nepesseg-adatok-elvandorlas-budapest-agglomeracio-novekedes/

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search