Minden ami fontos

Januártól minden napelemesnek jön a havi szaldó

Januártól minden napelemesnek jön a havi szaldó

Lantos Csaba energiaügyi miniszter a jelenleg zajló Tranzit Fesztiválon készült videóban jelentette be a napelemes rendszerek változásait szombaton. Így nemcsak az derült ki, hogy szeptemberben a minisztérium közzéteszi, hogy a korlátozások után hol lehet újra napelemeket telepíteni az országban, hanem az is biztossá vált, hogy januártól a nemcsak a 2024 után telepített lakossági napelemeknél szűnik meg az éves szaldóelszámolás lehetősége, hanem a régebbi rendszereket is átteszik havi elszámolásba.

Lantos a YouTube mellett a TikTokra is feltöltött videóban a napelemes rendszer változását úgy írta le, hogy a korábbi napelemesek élvezhették a szaldóelszámolást, és ez a feltelepítéstől számított tíz évig így is marad, csak az éves rendszer helyett havi elszámolásra állnak majd át január 1-től. Aki újonnan száll be a rendszerbe, annak már bruttó elszámolás lesz, tette hozzá a miniszter.

Ezután Lantos jó hírnek nevezte, hogy szeptemberben kijönnek majd azzal, hogy hol lehet újra napelemeket tenni a háztetőkre Magyarországon. Mint mondta, volt egy korlátozás, mert a gyorsan növekedő napelemparkkal a hálózat nem mindenhol tudott lépést tartani, de közben sok fejlesztés megvalósult, ezért számos településen, számos körzetben ismét lesz lehetőség a telepítésre.

 

Forrás:

https://telex.hu/gazdasag/2023/08/27/napelem-napenergia-szaldo-elszamolas-lantos-csaba-tranzit-fesztival

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search