Minden ami fontos

Virtuális milliók a pénztárban

Egy kiskereskedő, bevallásai szerint többmillió forint készpénzt halmozott fel házipénztárában. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai utánajártak az indokolatlannak tűnő tartalékolás okának.

Nem ritka, hogy egy vállalkozás papíron, irreálisan sok készpénzt tart házipénztárában a bevallott bevételeihez és bejelentett tevékenységi köréhez képest. A tartósan nagy készpénzállományt a NAV munkatársai helyszíni rovancson ellenőrizhetik, és vizsgálhatják a készpénzmennyiség, a nyilvántartások és a bizonylatok egyezését is.

Ez történt egy kiskereskedő vállalkozásnál is, amelynél elvileg több készpénz volt a házipénztárban, mint az elmúlt két év árbevétele. A NAV revizorai bejelentkeztek a vállalkozóhoz, és előre szóltak, hogy mit ellenőriznek, és hogy a készpénzre vonatkozó nyilvántartásait és bizonylatait készítse elő. Amikor az adózó szembesült azzal, hogy a pénztárában, papíron felhalmozott milliókkal el kell számolnia, a könyvelésben szereplő pénz felét munkabérként bevallotta, és néhány napon belül kétmillió forint elmaradt adó és járulék bevallását és megfizetését pótolta. A fennmaradó összeget a revizorok előtt, készpénzben leszámolta. Így a házipénztár tartalma már megegyezett az aktuális pénztárjelentésben szereplő összeggel.

 

 

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search