Minden ami fontos

Megtette az első repülését a manhattani elektromos légitaxi

Ezeknek az elektromos kis repülő szerkezetnek a környezeti zajterhelése jóval kisebb, mint egy hagyományos helikopternek.

2025-re elektromos légi taxik szállíthatják az utasokat a JFK repülőtérről Manhattan belvárosába körülbelül hét perc alatt – írja a Reuters, annak kapcsán, hogy a Joby Aviation vasárnap egy bemutató repülést hajtott végre a New Yorkban.

A Joby elektromos légitaxi 100 mérföldes (161 km) hatótávolságot ígér egyetlen töltéssel, és rendkívül csendes működést. Az ötlet lényege, hogy az utazók a fuvarmegosztó alkalmazásokhoz hasonlóan foglalják le az útjukat.

A vállalat célja, hogy 2025-ben megkezdje a kereskedelmi utasforgalmat, amelyhez elengedhetetlen a Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) tanúsítványa, amelynek öt szintje közül, a harmadiknál járnak.

A cég úgynevezett eVTOL-okkal repül, amelyek olyan elektromos járművek, amelyek vertikális fel- és leszállásra képesek. A Joby esetében a propellerek egy billentő mechanika segítségével fordulnak el. A legnagyobb előnyük, hogy lényegesebben csendesebbek mint egy hagyományos helikopter.

Egy-egy utazás költségét még nem árulta el a cég, de korábban úgy nyilatkoztak, hogy nem lesz sokkal drágább, mintha valaki Uberrel akarna a JFK reptérről eljutni Manhattanbe, ami 80 dollár körül van.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

 Video: 

https://youtu.be/nnhb_qYIBvw?si=WPn3A-6nFCW6or1_

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search