Minden ami fontos

Kiszűrték a hamis számlákat

Nem létező számlákkal, valamint létező számlák alapján, de nagyobb összegekkel próbálta minimalizálni áfakötelezettségét egy fővárosi cég. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adóellenőrzést és vagyonbiztosítást is elrendelt az ügyben, többmillió forintnyi befizetetlen adót szerezve vissza a költségvetésnek.

A kft. ismert, nagy forgalmat bonyolító cégek nevében „kibocsátott” számlák alapján próbálta minimalizálni adófizetési kötelezettségét, miközben ezek a számlák a valóságban vagy nem léteztek, vagy nem a levonásba helyezett adóösszeget tartalmazták.

A NAV a cég áfabevallásainak kockázatelemzése kapcsán állapította meg, hogy az adózó előzetesen felszámított adóját számos partnertől befogadott, száznál több beszerzési számla alapján számolta el. Az Online Számla rendszer adatai azonban egyértelművé tették, hogy ezek a cégek a bizonylatok egy részét sem a vizsgált időszakban, sem azon kívül nem bocsátották ki. Más, az áfabevallásban szerepeltetett számlákat ugyan kibocsátottak az adózónak, azonban a cég magasabb levonható adóösszeget számolt el a rendszerben rögzített, áthárított áfa összegénél, így próbálta minimalizálni adófizetési kötelezettségét.

A NAV adóellenőrzést rendelt el, és mivel feltételezhető volt az is, hogy a várható kötelezettség teljesítése veszélyben van, több mint kilencmillió forintnyi összeget zároltak a cég számláin, és az adózó gazdasági partnerénél követelésfoglalást hajtottak végre.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

A kép csak illusztráció, forrása NAV

 

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search