Minden ami fontos

Szombaton kezdődik a kampány

Szombaton, vagyis 2024. április 20-án kezdődik a június 9-i európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati általános választások kampányidőszaka, amely a választás napján 19 óráig tart majd. A jelöltek és jelölő szervezetek megkezdhetik az ajánlások gyűjtését mindhárom választípus esetében.

Az európai parlamenti választás vonatkozásában a pártok a Nemzeti Választási Iroda (NVI) által kiadott aláírásgyűjtő íveken gyűjthetik a választópolgárok ajánlásait. Az EP választás aláírásgyűjtő íveit a NVI az igénylést követő munkanapon, de legkorábban április 20-án, szombat délelőtt 8 órától adja ki. Amely jelölő szervezet szombat délelőtt kívánja átvenni az ajánlóíveket, igényét legkésőbb április 18-a, csütörtök 16 óráig nyújtsa be. A listaállítás feltétele az európai parlamenti választásra 20 000 választópolgár aláírásával hitelesített érvényes ajánlás leadása, melynek határideje 2024. május 3. (péntek) 16.00 óra.

Polgármester-jelöltet, egyéni listás és egyéni választókerületi jelöltet, valamint települési nemzetiségi önkormányzati jelöltet ajánlani az illetékes helyi választási irodától igényelt ajánlóíven lehet. A főpolgármester-jelölt ajánlásához szükséges ajánlóívek a Fővárosi Választási Irodától igényelhetők. Az említett jelöltek esetében a jelöltek bejelentésének határideje 2024. május 6. (hétfő) 16.00 óra.

A vármegyei lista és a területi nemzetiségi lista esetében a területi választási iroda, a fővárosban pedig a Fővárosi Választási Iroda által kiadott ajánlóíveken gyűjthető ajánlás. Országos nemzetiségi listát ajánlani a Nemzeti Választási Iroda által kiadott ajánlóíven lehet. A vármegyei lista, valamint a területi és országos nemzetiségi lista bejelentésére 2024. május 7-én (kedd) 16.00 óráig van lehetőségük a jelölő szervezeteknek.

A jelölt és listaállítással, valamint az ajánlásgyűjtés szabályaival kapcsolatos további információk az alábbi linken érhetőek el. A jelöltek és jelölő szervezetek a következő linken található tájékoztató füzetből ismerhetik meg a választási eljárás legfontosabb szabályait, az ajánlásgyűjtés szabályait beleértve: Tájékoztató jelöltek és jelölő szervezetek részére

Az ajánlásgyűjtés megkezdésével párhuzamosan ismét elérhetővé válik a Kit ajánlottam? (KITAJ) elnevezésű ajánlás-ellenőrző szolgáltatás a választópolgárok számára. A szolgáltatás segítségével a választópolgárok ellenőrizhetik, melyik jelöltet vagy listát támogatták aláírásukkal a választások ajánlási időszakában. Fontos azonban kiemelni, hogy a rendszerbe csak azok az ajánlások kerülnek be, amelyek ellenőrzésére sor került. A 2022. évi országgyűlési választások előtt a Nemzeti Választási Iroda azzal a céllal hozta létre az online ajánlás-ellenőrzési szolgáltatását, hogy elősegítse a választások tisztaságát és erősítse a közbizalmat. A „Kit ajánlottam?” szolgáltatással kapcsolatos további információk ide kattintva érhetőek el.

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search