Minden ami fontos

Hogyan segíthet az EU álláskeresésben?

Az uniós polgárság egyik fő előnye a munkavállalók szabad mozgásának uniós elve  . Az uniós szabályok megkönnyítik a munkavállalást egy másik EU-országban, és védik társadalombiztosítási jogait, ha már ott van. Nem kell aggódnia amiatt, hogy bármely EU-országban munkavállalási engedélyt kérjen, függetlenül attól, hogy abban az országban él, amelyben dolgozik, vagy sem.

Akár helyben, akár egy másik uniós országban dolgozik, joga van az állampolgárokkal egyenlő bánásmódhoz a munkához jutás , a munkakörülmények és minden egyéb szociális és adókedvezmény tekintetében. Az uniós jog emellett védi Önt a munkája során azáltal, hogy törvénytelenné teszi a neme, etnikai hovatartozása, vallási meggyőződése vagy fogyatékossága alapján történő megkülönböztetést .

Gyakorlatilag az EU a tökéletes önéletrajz elkészítésével segíthet abban, hogy elinduljon a munkaerőpiacon. Az ingyenes online Europass platformnak köszönhetően személyre szabott önéletrajzokat  és motivációs leveleket készíthet, amelyek lehetővé teszik, hogy képesítését és készségeit Európa-szerte a 31 nyelv egyikén közölje a munkáltatókkal.

Ezt követően beírhatja önéletrajzát az európai álláskeresők adatbázisába, az EURES-be , hogy hozzáférjen a munkaerőpiachoz otthon és az EU többi részén egyaránt. Az EURES segít megtalálni az álláskeresőket és a munkaadókat Európában, és tájékoztatást nyújt az Ön által választott ország élet- és munkakörülményeiről, valamint nyelvi képzést, integrációs tanfolyamokat és egyéb toborzás utáni támogatást kínál.

Ha Ön hivatásos munkavállaló (azaz orvos, jogász, tanár, ápolónő, gyógyszerész), fontos ellenőrizni, hogy először el kell-e ismernie szakmai képesítését abban az EU-országban, ahová költözni kíván. Tekintse meg az EU szakmai képesítések adatbázisát , amely segít megtalálni a megfelelő nemzeti hatóságot, amely végigvezeti Önt a képesítések elismeréséhez szükséges adminisztratív formalitásokon. Az Európai Szakmai Kártya korlátozott számú olyan szakmához is létezik, amelyek képesítését egy másik EU-országban online elismerhetik.

Ha új munkahelyet kezd, megnyugtató tudni, hogy társadalombiztosítási ellátásait az uniós jog védi . Bár minden uniós ország saját társadalombiztosítási rendszerrel rendelkezik, az átfogó uniós szabályok azt jelentik, hogy csak egy országban kell járulékot fizetni; ugyanazokkal a jogokkal és kötelezettségekkel rendelkezik, mint azoknak az állampolgároknak, akiknek a biztosítási körébe tartozik, és amikor ellátást igényel, figyelembe veszik korábbi, más országokban eltöltött biztosítási, munka- vagy tartózkodási idejét. Érdemes előre tájékozódni arról, hogy milyen feltételekkel igényelhet ellátást abban az országban, ahol dolgozik. Például országonként változó, hogy mennyi ideig kell várnia, mielőtt igénybe veheti a munkanélküli segélyt.

És mi van, ha újra kell tanulnod? Az európai készségfejlesztési menetrend keretében az EU összehangolt erőfeszítéseket tesz annak biztosítására, hogy a lehető legtöbb magánszemély és vállalkozás hozzájuthasson a képességek átképzéséhez vagy továbbképzéséhez. Számos más kezdeményezés mellett elindította például a  Paktum a Skills-t , amely 1000 taggal és 14 nagyszabású partnerséggel rendelkezik a stratégiai ágazatokban, és ígéretet tesz arra, hogy akár 6 millió ember készségeinek fejlesztését is segíti. Az Európai Digitális Készségek és Munkahelyek Platformja  információkat és forrásokat kínál a digitális készségekről, például önértékelési eszközt. A közelmúltban pedig az EU uniós tehetségbázist és tehetségpartnerségeket hozott létre   kiválasztott harmadik partnerekkel, hogy segítse az európai munkavégzésre jelentkezők készségeinek és a munkaerő-piaci igények összehangolását.

Forrás:

https://commission.europa.eu/news/how-eu-can-help-you-find-job-2024-08-29_en

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search