Minden ami fontos

Még messze a helyhatósági választás, de a dunakeszi lakosok máris nyertek vele.

Minden fa annyival hűti a környezetét, mint két lakossági klímaberendezés, olvasható a Yale Egyetem által publikált tanulmányban, amely a legújabb kutatásokat összegzi – írja a sokszinuvidek.hu.

A lapszemle szerint a fák levelei a transpirációnak nevezett párologtatáshoz az energiát a környezettől vonják el, ezzel hűtik a fa körül a levegőt. Minden fa naponta több száz litert is elpárologtathat, és ennek van olyan hatása, mint két klímaberendezésnek.

A párakibocsátásnak fontos szerepe van a csapadékképződésben is, csak eddig kevés figyelmet fordítottak erre. A fák megannyi párakapuként vagy inkább szökőkútként működnek: a talajból felszívott vizet a levelek pórusain keresztül kibocsátják a levegőbe. A nagyobb erdők párakibocsátása amolyan égi folyóvá áll össze a magasban, és az erdőtől távoli vidéken hullhat le a csapadékként.

Méghozzá igen távol is: például Amazónia kibocsátása az Egyesült Államokban, Kelet-Európa kibocsátása Kínában. Az Afrika szívében elterülő Kongó dzsungeleiből származik az Etióp-magasföldön lehulló csapadék 30-40 százaléka.

Forrás: sokszinuvidek.hu

Mint ismeretes, lassan 10 éves kezdeményezés a dunakeszi 2. körzetben, hogy Kárpáti Zoltán önkormányzati képviselő ügygondozásában minden évben egy fát ültetnek a körzetben megszületett gyermekek tiszteletére. A Szent István parkban az elültetett 9 fa alatt egy táblán az adott évben született gyermekek neve található. Lassan már 200 névnél több került a fák alatt feltüntetésre.

Az önkormányzati választások lassan meginduló kampányában, a fenti kezdeményezés, az egész városra kibővítve megjelent mindkét oldal programjában egyaránt.

  

Konklúzióként megállapíthatjuk, Dunakeszi fában gazdagabb lesz az elkövetkezendő időszakban.

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search