Minden ami fontos

Már hat hazai banknál fizethetsz mobillal.

A Covid19 következtében előtérbe kerültek a különféle mobiltelefonos fizetések (paymentek).

A mobil mindig kéznél van, újabban 15 ezer forintig már tényleg csak egy érintés az ilyen fizetés.

Már hat hazai banknak van elektronikus pénztárcája, ábécésorrendben Budapest Bank, Erste Bank, Gránit Bank, K&H Bank, MKB Bank, OTP Bank.

Emellett nagyon sokan találkoznak itthon is a globális élenjárók megoldásaival is. Sértődés ne essék, álljanak itt néhányan ismét ábécésorrendben: AliPay, ApplePay, Googlepay, Revolut, Transferwise, vagy a WeChat.

Bár a megoldás végül is mindenütt ugyanaz, vagyis a bank egy applikáció segítségével „duplikálja”, a telefonunkra is felmásolja a bankkártyánkat.

  1. Budapest Bank Mobil App.
    A mobilfizetés bekapcsolásával a bank a kiválasztott kártyának (Mastercard, vagy Maestro) egy digitális másolatát fogja létrehozni az okostelefonunkon, melyek „katonai szintű” titkosítással vannak védve a készülékünkön.
     
  2. Erste MobilePay.
    Egy egyszerű kártyaregisztrációval, bankkártyánk helyett a mobilunkkal vásárolhatunk az üzletekben és fizethetünk a hétköznapi életben megszokott dolgokért, mint az autópálya-matrica, a parkolás, csekkbefizetés, mobilegyenleg feltöltés. Elég, ha a telefonunkat a kártyaleolvasó terminál fölé helyezi és már meg is történik a fizetés!
  3. Gránit Pay.Mint a bank írja, Európában először a Gránit Bank vezette be az új generációs mobilfizetést Android 4.4. vagy újabb verziójú, NFC képes okostelefonokon használható a GRÁNIT eBank alkalmazáson keresztül, a bank honlapja is nagyon praktikus „szájbarágót” alkalmaz.
  4. K&H mobiltárca.
    Ez is egy remek internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatás, könnyen és gördülékenyen akár egy érintéssel lehet használni, nem is kell külön appot letölteni, mert az be van építve a K&H mobilbankba.
  5. Az MKB Paymobilalkalmazás is fentiekhez hasonlóan arra alkalmas, hogy az okostelefonunkat is használhatjuk bankkártyaként. Az alkalmazás használatához itt is Mastercard bankkártyára, valamint NFC képes androidos mobiltelefonra van szükség.
  6. OTP Simple.Végül az OTP Bank Simple alkalmazása, vélhetően a legtöbbek által használt hazai megoldás, már 2017 óta elérhető és infrastruktúraigénye a fentiekhez hasonlóan a kártya és az NFC-s telefon. Gyakran találkozhat vele az is, aki nem OTP-s ügyfél, mert sok netes értékesítő ajánlja fel a vásárlóknak.

Teljes cikket itt olvashatod:

https://novekedes.hu/elemzesek/ha-menozni-akarna-mar-hat-banknal-fizethet-mobillal

 

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search