Minden ami fontos

Március óta fejlesztik a magyar koronavírus-gyógyszert, hamarosan az Európai Gyógyszerügynökséghez is benyújtják a szert törzskönyvezésre.

Állatokon már hatékony a megelőzésre is alkalmas magyar koronavírus-gyógyszer

A tervek szerint hamarosan az Európai Gyógyszerügynökséghez is benyújtják a szert törzskönyvezésre.

Az állatkísérletek szerint is hatékony az a koronavírus-gyógyszer, amit december végén kezdett el tesztelni egy négytagú magyar konzorcium.

Kacskovics Imre immunológus, a konzorcium vezetője, az ELTE Természettudományi Karának dékánja az InfoRádiónak azt mondta: az első vizsgálatok sikeresek voltak, és egyértelmű igazolást nyert, hogy a Richter Gedeon Nyrt. munkatársai közreműködésével fejlesztett szer megóvta az említett állatokat a súlyos betegség kialakulásától.

A március óta fejlesztett hatóanyag egyébként hasonlóan működik, mint a szervezetben a koronavírus hatására termelődő ellenanyag.

 

A készítmény pedig úgy tudni, nemcsak megakadályozza a súlyos betegség kialakulását a koronavírus-pozitív személyekben, de meg is előzi a fertőzés kialakulását, így a gyógyszer azoknál is alkalmazható, akiknél a védőoltás valamilyen okból (például gyógykezelés) nem vált ki megfelelő immunitást.

A szer törzskönyvezését hamarosan elindítják az Európai Gyógyszerügynökségnél, az év végén pedig a klinikai vizsgálat, azaz az embereken való tesztelés is elindulhat.

Forrás:

http://www.atv.hu/belfold/20210122-allatokon-mar-hatekony-a-megelozesre-is-alkalmas-magyar-koronavirus-gyogyszer/hirkereso

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search