Minden ami fontos

Hamarosan külön útszakaszt kapnak a gyalogosok és kerékpárosok Dunakeszin

Az EuroVelo 6 a francia Nantesből, az Atlanti-óceán partjának közeléből Romániába, a Fekete-tengerhez tart. Összesen 10 országon keresztül halad át.

A megnövekedett gyalogos- és kerékpárforgalom miatt szükségessé vált az egyre népszerűbb dunai szakaszon a sétálókat külön járdára vezetni a most 3 méter széles útról, adta hírül közösségi oldalán Dióssi Csaba dunakeszi polgármestere. A Rév út és a Liget utca közötti szakaszon építenek egy járdát a gyalogosoknak, így a kerékpárforgalom és az útszakasz mellett lakók autós forgalma marad a jelenlegi, térkővel borított úton.  A gyalogosok kapnak egy szintén 3 méter széles járdát, amin biztonságosan közlekedhetnek majd.

A bővítést a Duna irányába tervezik. A beruházás keretében készül a Rév út felőli oldalon egy lépcső, amin a vízhez lehet majd lemenni. A meglévő padokat az új járda mellé helyezik át. A Liget utca végén, illetve a Rév útnál található parkoló egy-egy kis részét lezárják felvonulási területnek. A változást az is szükségessé tette, hogy itt halad az EuroVelo 6 kerékpárút, amelynek új szakaszát hamarosan átadják Újpest határától egészen a dunakeszi strand végéig.

Még márciusban beszámoltunk arról, hogy 5,36 kilométernyi új kerékpárutat adnak át az EuroVelo 6 Dunakeszi szakaszán, amiből 4,92 kilométer új nyomvonalon készül el részben unió (VEKOP), részben hazai forrásból. 90 db platán facsemetét ültetnek, melyre azért esett a választás, mert az útnak csak az egyik oldalára lehet ültetni. A platánfának viszont olyan nagy, szétterülő lesz majd a lombkoronája, hogy a kerékpárút másik oldalát is beárnyékolja.

Forrás: https://bringazas.hu/hirek/itthon/hamarosan-kulon-utszakaszt-kapnak-a-gyalogosok-es-kerekparosok-dunakeszin/

Kép: Dióssi Csaba Fb oldala

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search