Minden ami fontos

Elektromos autók akkumulátorainak feltöltése útközben

Az elektromos járművek akkumulátorát útközben feltöltő úttest kifejlesztésén dolgoznak a Cornell Egyetem tudósai. A mobiltelefonok világából már jól ismert megközelités az e-mobilitás elterjedésének jelentős lendületet adhat.

Akkumulátortöltő úttest kifejlesztésén dolgoznak a Cornell Egyetem szakemberei. A koncepció szerint az árammal hajtott autók vezetőinek nem kellene többé folyamatosan elektromos töltőállomások után kajtatniuk a tankoláshoz. A sofőröknek elég lenne egy speciális sávba lehúzódniuk, és ez a felület a járművük elemeit akár útközben is eltelíthetné energiával.

A rendszer központi komponensei az útba épített, villamos vezetékekhez és inverterekhez csatlakozó fémlemezek lennének. Az ez utóbbi lapok által generált elektromos mező töltené fel a fölöttük elhaladó járművek akkumulátorait.

Bár a mobiltelefonok világában hasonló technológiák már régen jelen vannak, közlekedési célokra már sokkal nehezebb és költségesebb lesz kiterjeszteni a módszert. Khurram Afridi, a projektet vezető tudós szerint a megoldás kulcsa a magasabb frekvenciák használata lehet.

A szakember szavainak értelmében a vezeték nélküli energiaátvitel jelen esetben a mélyűri űrhajókkal, például a Voyagerrel folytatott, rádióhullám alapú kommunikációéval egyező technológára épülhetne. A különbség annyi lenne, hogy a járművek feltöltéséhez sokkal kisebb távolságon keresztül sokkal több energiát kellene az akkumulátorukba átirányítani.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikke

Forrás:

http://gyartastrend.hu/autoipar/cikk/autok_akkumulatorainak_feltoltese_utkozben

Következő TV-műsorok

16 okt.
VVTV Jó Reggelt Magazin (ismétlés)
10.16.2021 12:00 pm - 12:30 pm
16 okt.
17 okt.

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search