Minden ami fontos

Új fejlesztési irányok az űrélet felé..

A NASA március végén jelentette be a legújabb fejlesztési ötleteket, amelyek mindegyike egyelőre korai fázisban van. Ezek közül az ötletek közül válogattunk.

A NASA által támogatott Innovative Advanced Concepts programban bemutatkozott egy sor igazán nagyratörő űrkutatási és űreszköz-fejlesztési elképzelés. A legújabb ötletek között szerepel egy lehetséges megoldás, amellyel a Szaturnusz Titan holdján szerzett minták megérkezhetnek a Földre, de a kutatók gondoltak a nagy mennyiségű, különböző bolygókról érkező adatok gyűjtésére, illetve a mesterségesen előállított gravitációra is.

Március végén jelentette be a szervezet a legújabb fejlesztési ötleteket, amelyek mindegyike egyelőre korai fázisban van. A célok azonban egyértelműek és igen ambiciózusak. Ráadásul a NASA által legjobbnak talált ideák komoly pénzjutalomban is részesülhetnek. Ezek közül az ötletek közül válogattunk.

Mesterséges gravitáció – A projekt célja a Földön tapasztalható gravitációs erőtérhez hasonló erősségű gravitáció létrehozása mesterséges körülmények között az űrhajókon és az űrben. A megoldáshoz a legújabb típusú anyagok tulajdonságait használják fel a Carnegie Mellon University kutatói.

A Titan holdon szerzett minták begyűjtése – A terv szerint ehhez a helyszínen rendelkezésre álló hajtóanyagok kerülnének felhasználásra. Az illékony anyagok alkalmazása nem kockázatmentes, de a NASA Glenn Research Center kutatói annak lehetőségét vizsgálják, hogy a minták biztonságban földet érhessenek.

Új típusú mintavételező robot – A ReachBot egy apró robot nagy manipulációs feladatokhoz, amely remekül alkalmazkodik az idegen bolygókon tapasztalható környezeti feltételekhez. A Stanford Egyetem projektje egy hosszú hatótávolságú kúszórobotot vizsgál, amely teleszkópos karjaival sokoldalúan használható mintavételezésre más bolygók megismerése során.

Napelemes adatgyűjtő rendszer – A JPL projektjében egy többspektrumú, nagy felbontású, bolygóadatok gyűjtésére alkalmas eszközt hoznak létre, amely petabites mennyiségben lesz képes adatokat szolgáltatni a világűrről a Földre, mindezt a műholdkapacitások felhasználásával.

(forrás: NASA)

és

http://gyartastrend.hu/kutatas_fejlesztes_innovacio/cikk/uj_fejlesztesek_a_nasa_programjaban

 

Következő TV-műsorok

16 okt.
VVTV Jó Reggelt Magazin (ismétlés)
10.16.2021 12:00 pm - 12:30 pm
16 okt.
17 okt.

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search