Minden sütni vágyót vár a KK Gastro Stúdió – csodás francia desszerteket készíthetsz a dunakeszi desszertműhelyben.
A sütés varázslat – és ezt nem csak mi gondoljuk így. Kékesi Krisztina, a KK Gastro Stúdió tulajdonosa is osztja a véleményünket: fantasztikus dolog, amikor két vagy több anyag egyesüléséből új születik. Valami ilyet érzett gyerekként, amikor a homokozóban a vizet és a homokot összegyúrta, lenyűgözte, hogy a kettő összeolvadása egy harmadik anyagot adott. Jóval több volt ez, mint egyszerű sár, az emlék pedig megmaradt. Kriszti elmesélte, hogy felnőttként is ezt éli át minden egyes alkalommal, amikor desszerteket készít. A csodát, ahogy a liszt, a zsiradék, a folyadék vagy éppen a tojás találkozásából új születik.
A desszertműhely tavaly júniusban nyitotta meg kapuit. A helyszín Kriszti dunakeszi otthonában kialakított profi műhelye. Általában kiscsoportos (4-5 fős) kurzusok kerülnek megrendezésre, de a létszám felmehet egészen 12 főig, így céges csapatépítések is szervezhetők.
KK Gastro Stúdió – Lajos utca, Dunakeszi 2120, Magyarország
Milyen kurzusokon vehetünk részt?
Két csoportból válogathatunk: francia desszertkurzusok magyaroknak és külföldieknek, illetve hagyományos magyar desszertek külföldieknek.
„A francia desszertkurzusok a kevert tésztáktól egészen az összetett, több rétegű desszertekig várják az érdeklődőket. Ezek bonyolultnak tűnhetnek, de a lépések betartásával mindenki számára megvalósíthatóak” – meséli Kriszti.
Teljes cikk:
https://izeselet.hu/magazin/egy-falat-franciaorszag-fedezd-fel-a-francia-cukraszat-titkait/