Minden ami fontos

Több ezer ember életét segíti ez a dunakeszi beruházás

A kivitelező Penta Kft. a 12 hónapos határidőn belül több, mint 10.000 m3 talajt mozgatott meg és 1.300 tonna betoncsövet fektetett le átlag négy méter mélységbe.

Elkészült Tóváros (Dunakeszi) csapadékvíz elvezető csatornája – derült ki a helyszíni sajtótájékoztatón, ahol elhangzott: komoly problémák voltak Dunakeszi csapadékelvezetésével, melyek a közel 1000 méter hosszú új csatornával megoldódnak, javítva ezzel az életminőséget.

A projekt főként annak az 5000 embernek segíti az életét, akik esőzés idején küzdöttek - a helyenként a házakba is befolyó – vízzel, valamint az autóval nehezen, vagy egyáltalán nem megközelíthető területekkel. Kiemelték: a beruházás elengedhetetlenül szükséges volt.

A projekt 300 millió forint állami támogatással és 80 millió forint önkormányzati támogatással valósulhatott meg a Penta Kft. kivitelezésében.

 

Szerződéskötéstől a megvalósításig

Lapunk információi szerint Dunakeszi Város Önkormányzata és a Penta Kft. 2020. június 9.-én öt évre szóló keretmegállapodást írtak alá. 2020 nyarán történt kisebb karbantartás-jellegű megrendelések után az első egyedi szerződéskötés 2020 augusztusában történt meg, melynek tárgya a Tóváros csapadékcsatorna építése volt.

Az építendő csatorna befogadóját szintén a Penta Kft. kivitelezte, amelynek építése tíz éve fejeződött be.

A Tóváros méltó volt nevéhez, a beruházással az egyre gyakrabban előforduló csapadékvíz megállások és elöntések csökkentése volt a cél, mely a mostanában történő nagyobb volumenű esőzések alkalmával sikeresen át is ment a teszten.

 

A 2020 szeptemberében rajtoló kivitelezés során a munkákat saját létszámmal, táblás dúcolatokkal és nagy teljesítményű forgókotrókkal végezte a vállalat, ahol a betoncsövek beépítésénél a Penta Kft. autódaruja is közreműködött.

Mivel a beruházás lakott területen zajlott, számos növényzetet kellet ki-, majd visszatelepítenie a szakembereknek, így például két fenyőfát földlabdával együtt sikerült áttelepíteni a közeli új élőhelyére.

 

A munkálatok a kijelölt határidő előtt elkészültek

A vállalat 12 hónapos határidőn belül több, mint 10.000 m3 talajt mozgatott meg és 1.300 tonna betoncsövet fektetett le átlag négy méter mélységbe.

A rendszert végül júniusban, közel két hónappal a határidő előtt üzembe is helyezték, így az éríntett területen a nyári zivatarok okozta jelentős vízelvezetési problémákat már hatékonyan tudta csökkenteni.

 

Teljes cikk:

https://magyarepitok.hu/mi-epul/2021/07/tobb-ezer-ember-eletet-segiti-ez-a-dunakeszi-beruhazas

Következő TV-műsorok

16 okt.
VVTV Jó Reggelt Magazin (ismétlés)
10.16.2021 12:00 pm - 12:30 pm
16 okt.
17 okt.

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search