Minden ami fontos

Csütörtökön és pénteken megfigyelheted az égen Szent Lőrinc könnyeit, azaz a Perseidákat. Eljött a hullócsillagok ideje.

Egy hét a csillagok alatt: országos programsorozat a Perseidák hetében

A héten országos csillagászati programsorozat várja az érdeklődőket, a legtöbb esemény augusztus 12. és 14. között, csütörtök, péntek és szombat éjjel lesz. A szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a kezdeményezés célja, hogy minél többen élhessék át az éjszakai égbolt megfigyelésének élményét.

Minderre azért kínálkozik jó alkalom a héten, mert augusztus 12-én, csütörtökön tetőzik a Perseida meteorraj, amelynek látványa fényektől védett helyen szabad szemmel is rendkívüli. A hullócsillagokon kívül megfigyelhető a Jupiter, a Szaturnusz, számos csillaghalmaz és galaxis, valamint a Tejút is.

A programsorozat részeként többek között Baján, Balatonföldváron, Hajdúböszörményben, Salgótarjánban, Szegeden és Zselickisfaludon szerveznek egyebek mellett csillagászati előadásokat, távcsöves bemutatókat, hullócsillaglest, valamint lézeres csillagképtúrákat – részletezi az MTI.

Csillaghullás a Jókai-kertből

Augusztus 12-én az esti órákra megnyílik a budai Sváb-hegyen található Jókai-kert, ahonnan felhőmentes időjárás esetén nagyszerű látványban lehet része azoknak, akik ellátogatnak a rendhagyó esti sétára.

A program 19 órakor kerttörténeti sétával kezdődik Jókai Mór egykori kertjében. Jókai termékeny írói munkája mellett szenvedélyes kertész és szőlész is volt, sőt élénken érdeklődött a csillagászat iránt is. A séta során írónak ezt a kevéssé ismert oldalát is megismerhetik a séta résztvevői.

Szürkületkor csillagászati bemutatóval folytatódik a program, Szabadi Péter amatőr csillagász közreműködésével, aki nem csak mesél a hullócsillagokról az esti égbolt titkairól, de meg is mutatja azokat.

További részletek: ITT

Forrás:

https://www.turistamagazin.hu/hir/jonnek-a-perseidak-itt-a-hullocsillag-lesek-ideje

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search