Minden ami fontos

Kifejlesztette a Michelin a defektbiztos és 46 százalékban tökéletesen reciklálható gumiabroncsot

Immár közúton is letesztelte 2005 óta fejlesztett, defektbiztos abroncsát a Michelin. Fenntarthatósági törekvéseivel összhangban egy elektromos meghajtású autón tette próbára találmányát a vállalat.

Világszerte évente több mint hárommilliárd gumiabroncs gurul le a gyártósorokról, amelyek a „leszerelésüket” követően jobbára hulladéklerakókban fejezik be a pályafutásukat.

Ez a gyakorlat rendkívüli mértékben szennyezi a környezetet.

A többi ember alkotta tárgyhoz hasonlóan a gumiabroncsok ökobarátabbá tételének egyik módja, ha azokat természetes, vagy újrahasznosítható anyagból állítják elő, a másik pedig az, ha az elhasználódásukig húzódó idő tartamát a gyártó valamiképpen meg tudja hosszabbítani.

A Michelin mindkét aspektust szem előtt tartotta, amikor elhatározta, hogy az eddigieknél környezetkímélőbb kerékköpenyeket fog kifejleszteni.

A cég által hosszú éveken át tökéletesített Unique Punctureproof TIre System (UPTIS) egy olyan abroncs, amelyet egyedi kialakításának köszönhetően soha nem kell újratölteni levegővel, és kilyukaszthatatlan.

Az újdonság jelenleg létező verzióját ráadásul 46 százalékban tökéletesen reciklálható anyagok alkotják, és ez az arány állítólag idővel csak növekedni fog.

Az UPTIS tulajdonképpen egy alumíniumkereket és üvegszállal megerősített plasztikból (GFRP) készült támasztószerkezetet ötvöz magában, és a Michelin szerint a hagyományos kerekekhez hasonló teljesítmény felmutatására képes.

Találmánya prototípusát a cég nemrég közelebbről is megismertette a nagyközönséggel, sőt, néhány jelentkezőt még sikeresen el is csábított egy tesztvezetésre, hogy az abroncsról véleményt alkothassanak. Az utazási élményt illetően a résztvevők a hagyományos típusokhoz képest nem tapasztaltak markáns különbséget, ami ebben az esetben határozottan pozitívumnak tekinthető.

 

Forrás:

http://gyartastrend.hu/autoipar/cikk/letesztelte_legmentes_abroncsat_a_michelin

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search