Minden ami fontos

Az évtized végére a gazdag turisták nyaralhatnak a Nemzetközi Űrállomáson

 A CNBC szerint a NASA azt tervezi, hogy a Nemzetközi Űrállomást (ISS) a magán űr célpontjává alakítja a kereskedelmi űrutazók számára. Az űrügynökség tervei szerint az évtized végére visszavonul az űrállomás, és jelenleg értékeli a különböző cégek javaslatait magán űrállomások építésére, amelyek várhatóan évente több mint 1 milliárd dollárt takarítanak meg. A NASA által az év elején elindított Kereskedelmi LEO célállomások projekt azt tervezi, hogy összesen 400 millió dollárt ítélnek oda a magán űrállomások építésére. Phil McAlister, a NASA kereskedelmi űrrepülési igazgatója megerősítette, hogy az ügynökség már „nagyjából egy tucat javaslatot kapott” különböző cégektől.

Az ISS már több mint 20 éves, és engedélye van arra, hogy 2024 végéig működjön. Valószínűleg azonban 2028 végéig meghosszabbítják élettartamát. Az ISS és az USA működtetése körülbelül 4 milliárd dollárba kerül a NASA -nak az űrügynökség a kiadások megosztásának vagy csökkentésének módjait vizsgálja. McAlister szerint a NASA azt akarja, hogy „csak egy legyen a sok felhasználó közül az elsődleges szponzor és infrastruktúra -támogató helyett” az alacsony Föld körüli pályán lévő állomások számára. Az űrturizmus iránti növekvő érdeklődéssel az ISS a nyugdíjazás közeledtével átalakulhat kereskedelmi űrcélponttá. Nem ez az első alkalom, hogy a NASA nyilvánosságra hozza az ISS kereskedelmi forgalomba hozatalára vonatkozó terveit. Néhány évvel ezelőtt az űrügynökség 140 millió dolláros szerződést ítélt oda az Axiom Space -nek az ISS -hez csatlakozó magánmodulok építésére .

írta: 

Sayan Chakravarty

Forrás:

https://luxurylaunches.com/travel/by-the-end-of-this-decade-rich-tourists-will-be-able-to-vacation-on-the-international-space-station.php

Következő TV-műsorok

16 okt.
VVTV Jó Reggelt Magazin (ismétlés)
10.16.2021 12:00 pm - 12:30 pm
16 okt.
17 okt.

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search