Minden ami fontos

Még idén forgalomba helyezhetik az új hidat a Duna felett

Október 4-én emelték be a Déli összekötő vasúti Duna-híd új, középső híd acélszerkezetének zárótagját, ezzel ismét nagyot lépett előre a hídkorszerűsítési projekt. Szerdán délután sajtótájékoztató keretében tartottak helyszíni beszámolót a beruházás előrehaladásáról.

A Déli összekötő vasúti híd bővítése és korszerűsítése a Déli Körvasút fejlesztésének egyik kulcseleme: a munkák révén nemcsak a régi, rossz állapotú vasúti hidakat cserélik ki, hanem kettőről három vágányosra bővül a körvasút.

Már bontják a déli hídszerkezetet

A munkálatokat lapunk folyamatosan figyelemmel kíséri. Az északi, új hídszerkezeten a forgalom zavartalanul bonyolódik 2021. április 25. óta. Az azóta eltelt időben a régi, középső felszerkezetet több, nagyméretű elemre darabolva elbontották, majd vízi úton elszállították, a helyükre pedig beemelték az új elemeket.

Az új acél felszerkezet építésével párhuzamosan a csatlakozó szakaszokon elkészült a vasúti alépítmény.

A decemberi forgalomba helyezésig még el kell készíteni a vasúti felépítményt a hídon és a hídhoz csatlakozó, hozzávetőlegesen 250 méter hosszú szakaszon mind a budai, mind a pesti oldalon.

 

Az újonnan épülő síneket pedig be kell kötni a jelenlegi vágányhálózatba annak érdekében, hogy a decemberi próbaterheléseket követően a forgalom a két új hídszerkezeten bonyolódhasson.

Mindeközben megkezdődött a déli, régi hídszerkezet bontása. Mivel a forgalom a középső hídszerkezet decemberi forgalomba helyezéséig még ezen a hídon bonyolódik, egyelőre csak a kezelőjárda bontása zajlik, azonban még ebben az évben megindul a felszerkezet bontása is.

 

Forrás:

https://pestpilis.hu/helyi/2021/10/meg-iden-forgalomba-helyezhetik-az-uj-hidat-a-duna-felett

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search