Az utóbbi évek egyik trendje, a kézműves sörök elterjedése nyilvánvalóan a nagyüzeminél jóval magasabb minőségnek köszönhető, azonban azzal, hogy miben áll valójában a különbség a gyártásban, már kevésbé vagyunk tisztában. Ahogyan talán azzal sem teljesen, hogy a kézműves sör elnevezés nem is biztos, hogy teljesen helytálló.
A sörfőzésben jártas szakemberek, két különböző üzem képviseletében, azonban segítettek abban, hogy képbe kerüljünk!
A különbség a nagyüzemi technológiával szemben a minőségben, valamint a méretgazdaságosságban keresendő, nem pedig a technológiában.
A kézműves jelző pedig nem igazán találó, ilyen ugyanis nem igazán létezik” – foglalja össze nagyon röviden Ujlaki Balázs, a Horizont Brewing üzemvezetője, miben áll a kisüzemi sörfőzés lényege.
A fokmérőnek tartott német tisztasági törvénynek a kukorica nem felel meg söralapanyagként. Emellett nem használnak különböző enzimeket sem a feltáráshoz, és ahogy mondja, „nem veszik ki a sör lelkét szűréssel, pasztörizálással”.
Még többet erről itt tudhatsz meg:
http://gyartastrend.hu/muveltmernok/cikk/kezmuves_sor__olyan_nincs