Minden ami fontos

Kodácsy Tamást választotta meg vezetőjéül a dunakeszi református gyülekezet

Lelkipásztor a Dunakanyar kapujában

Egykori beosztott lelkészét, Kodácsy Tamást választotta meg vezetőjéül a dunakeszi református gyülekezet. Ahogy a május 8-i beiktató istentiszteleten elhangzott: a százéves közösségnek nemcsak „kőböl épült”, hanem lelki házát is tovább kell építenie.

A reformátusok hivatalosan már 2020 novemberében meghívták Kodácsy Tamást, ám a pandémia miatt a választási eljárás csak 2021 márciusában folytatódhatott, a választásra végül 2021 májusában került sor. A beiktató istentiszteletre az egyházmegyében szolgáló lelkipásztorok mellett a város világi elöljárói, keresztyén felekezeteinek és oktatási intézményeinek vezetői is összegyűltek.

Túlmutat rajtunk
Ha Isten velünk, kicsoda ellenünk – jól ismert, református eleinknek évszázadok óta bátorítást adó mondata ez Pál apostolnak, aki tudta, az Istenbe vetett, kipróbált hit mindig túlmutat a jelenkor nehézségein – fogalmazott igehirdetésében Balog Zoltán, dunamelléki püspök, a Zsinat lelkészi elnöke a Római levél 8. részének 31. verse alapján. Isten szava ma is közös lelki tápláléka minden keresztyénnek, így a dunakeszi reformátusoknak is, akik az elmúlt száz esztendőben gyakran megtapasztalták a növekedés és fejlődés gyümölcseit.

Az igehirdetés után Nyilas Zoltán északpesti esperes a gyülekezet pecsétjének és kulcsának jelképes átadásával beiktatta Kodácsy Tamást a dunakeszi református egyházközség lelkipásztori tisztébe. „Szolgálj Isten Igéjével és a sákramentumokkal, állj elő Isten akaratával és az evangéliummal! Légy jó sáfára ennek a közösségnek és szeresd a rád bízottakat!” – az esperes bátorító szavai és áldása után a jelenlévő palástos lelkipásztorok mondtak áldást a beiktatott lelkészre.

Teljes cikk:

https://www.parokia.hu/v/lelkipasztor-a-dunakanyar-kapujaban/?fbclid=IwAR2LaPpMEA-oEVQvcdwbbJ1vjSN8p57BMD0_pYYfg7M1nn7XchFhMaGrXZM

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search