Minden ami fontos

Hogyan tehetjük otthonunkat a lehető legfenntarthatóbbá?

Az elszabaduló energiaárak szorításában egyre fontosabbá vált, hogy választ találjunk a kérdésre: „Hogyan tehetjük otthonunkat a lehető legfenntarthatóbbá?”. Az energiaárak mellett lépésváltásra sarkall bennünket a bolygónkon eluralkodó klímaválság is. E két ok mindegyike elég jelentős ahhoz, hogy figyelmet szenteljünk a témának. Kivétel nélkül mindenki tehet azért, hogy otthona fenntarthatóbbá váljon. Még a legfenntarthatóbb lakóhelyek esetében is gyakran adódnak kisebb-nagyobb lehetőségek a korszerűsítésre. Ehhez hasznos lehet, ha kapunk néhány praktikus tanácsot. Ezért ebben a cikkünkben részletesen foglalkozunk a fenntarthatóság témájával.

A fenntartható otthon megteremtésének különböző módjai

Több különböző megoldás létezik, amelyekkel fenntarthatóvá varázsolhatjuk otthonunkat. Természetesen kombinálhatjuk is egymással a különböző lehetőségeket, hiszen minél több környezetbarát döntést hozunk, annál fenntarthatóbbá tesszük lakóhelyünket. Az alábbiakban felsoroljuk a fenntartható otthon megteremtésének legkézenfekvőbb módszereit:

  • Hatékonyabb szigetelés: Otthonunk melegen tartása rengeteg energiába kerül. Ráadásul a lakások és házak többségét gázzal fűtik, ami nem éppen környezetbarát fűtőanyag. Ezért lakóhelyünk hatékonyabb szigetelésével sokat tehetünk a fenntarthatóságért. A szigetelés gondoskodik ugyanis arról, hogy a meleg hosszabb ideig maradjon a négy fal között. A szigetelt lakóhelyeken a hő lassabban távozik a padlón, a falakon és más felületeken keresztül. Számos lakás és ház esetében rengeteg költséget spórolhatunk meg a szigeteléssel, ami a fűtésszámla látványos csökkenése révén szinte azonnal kézzelfogható eredményt hoz.
  • Hőszivattyú: Lakóhelyünk szigetelése mellett természetesen rendelkezésre állnak további, még fenntarthatóbb alternatívák. Például a házak hőellátása terén. Napjainkban egyre több háztartás áll át a hőszivattyú használatára. A hőszivattyú árammal üzemeltethető, ami már önmagában is fenntarthatóbb és olcsóbb megoldást jelent a gáznál. Fenntarthatóságát tovább fokozhatjuk, ha saját magunk által előállított árammal működtetjük. Ma már számos lehetőség közül választhatunk, ha mi magunk szeretnénk áramot termelni. Valaha már elgondolkodott hőszivattyú beszerzésén? Jó hír, hogy a technológia az utóbbi években óriási fejlődésen ment keresztül.
  • Napelemek: Ha már szóba került saját áramszükségletünk megtermelése – egy napelem rendszerrel hatalmasat lendíthetünk otthonunk fenntarthatóságán. Amint a Nap felkel, a napelemek máris megkezdik az áramtermelést. Hasznos tudni, hogy a napenergiából előállított áram gyakorlatilag ingyen van. A napelemek beszerzésén és telepítésén túl további költségekkel nem kell számolnunk. Befektetésünk így lassan, de biztosan megtérül, és a továbbiakban hasznot termel. Ráadásul az ökológiai lábnyomunk is jelentős mértékben csökken.
  • Töltőoszlop: Egy töltőoszlop ideális megoldást jelent az elektromosjármű-tulajdonosok számára. Az elektromos járművek akkumulátorról üzemeltethetők. Az akkumulátort rendszeresen fel kell töltenünk, ha nem akarjuk, hogy járművünk egyszer csak lemerüljön és cserben hagyjon bennünket. Az otthoni töltőoszlop gyakorlatilag egy karnyújtásnyira lévő energiaforrás, amellyel az autó bármikor, akár éjszaka is könnyedén feltölthető. Saját töltőoszlop beszerzése esetén a jármű feltöltése minimális fáradságba kerül. Reggelente pedig teljesen feltöltött akkumulátorral, indulásra készen szállhatunk be az autónkba.

Teljes cikk:

https://newtechnology.hu/hogyan-tehetjuk-otthonunkat-a-leheto-legfenntarthatobba/

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search