Minden ami fontos

Milyen hatással voltak a szankciók Oroszországra?

Összefoglalása az eddigi hatásoknak:

  • Ukrajna orosz inváziója az Európai Unió, az Egyesült Államok és mások által bevezetett szankciók sorozatát váltotta ki. A szankciók az általános exportellenőrzés mellett az orosz pénzügyi ágazatra, központi bankjára, valamint szén- és olajexportőreire vonatkozó korlátozásokat is tartalmaztak. Eközben a külföldi cégek önszántukból kivonultak az orosz piacról egy „önszankcionáló” tendencia következtében. Felmérjük, hogy ezek a szankciók milyen hatást gyakoroltak az orosz gazdaságra az inváziót közvetlenül követően, és inkább strukturálisan.
  • Az orosz adóbevételeket nem szenvedték el kellőképpen a szankciók ahhoz, hogy lerövidítsék a háború hosszát. A Bank of Russia hatékony irányítása megakadályozta a pénzügyi instabilitást, és ezáltal a reálgazdaságot is megvédte. Ez a gazdasági visszaszorítás képe azonban a végéhez közeledik.
  • Oroszország fiskális bevételei most kezdenek ütni; tekintettel a szankciók terjedelmére, a gazdaság közép- és hosszú távon szenvedni fog. Számos nyugati cég önkéntes távozása, az EU esetleges energiaelválasztása és Oroszország képtelensége egyenlő alternatívákat találni súlyosan károsítja az orosz gazdaságot. Ahogy az orosz gazdaság bezárkózik önmagába, egyre nehezebb lesz megbízható adatokat találni a csapás mértékének értékeléséhez.
  • Még nagyobb szankciókoordinációra van szükség az egész világon, hogy elszigeteljék az orosz gazdaságot, korlátozzák a bevételek beáramlását az orosz kasszába, és ezáltal segítsenek megállítani a háborút.

 

Konklúziók

2022 végére az orosz bevételek nem szenvedtek annyit, mint ahogyan azt a nyugati szankciós rezsimek tervezték. Következésképpen Oroszország továbbra is finanszírozni tudta az ukrajnai háborúját. Ez hamarosan változni kezdhet.

A szankciók orosz gazdaságra gyakorolt ​​hatásai lassan nyilvánulnak meg. A pénzügyi stabilitást a Bank of Russia határozott politikai intézkedései tartották fenn, amelyek megakadályozták a reálgazdaságra gyakorolt ​​torzító hatásokat. Az EU energiastratégiája a sorrendbe állítás – először saját energiaszükségleteinek kielégítése, majd szankcionálása – folyamatos bevételi forrásokat jelentett Oroszországba.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy az orosz gazdaság ne szenvedne a közép- és hosszú távú fordulatban. Számos nyugati cég önkéntes távozása, az EU esetleges energiatermelési szétválása és Oroszország képtelensége máshol ugyanolyan jó vevőket találni súlyos károkat okoz az orosz gazdaságban. A szankciók orosz gazdaságra gyakorolt ​​hatásának értékelése azonban egyre nehezebbé válhat, mivel a Kreml akadályozza a gazdasági statisztikákhoz való nyilvános hozzáférést (Starostina, 2022).

A fő következtetés az, hogy az orosz gazdaság elszigeteléséhez a szankciók fokozottabb összehangolására van szükség az egész világon. Az orosz olajjal szembeni 2022 végi EU-embargó előrehozása is segítene korlátozni a bevételek beáramlását az orosz kasszába, és így a háború befejezését is segítené.

Forrás:

https://www.bruegel.org/policy-brief/how-have-sanctions-impacted-russia

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search