Minden ami fontos

Közel kétszer többe kerül itthon megfőzni egy paprikás krumplit, mint Horvátországban

Paprikás krumplihoz vásárolt be Az ATV Híradó stábja, előbb itthon, majd Horvátországban. Egy zónaadag alapanyagára Magyarországon 913 forint, míg déli szomszédunknál 556 forint volt. A jelentős különbség egyik oka, hogy a horvát kormány 8 százalékkal mérsékelte az alapvető élelmiszerek áfáját.  Az ATV Híradó riportja.

„Vettünk négy szem sárga burgonyát ennek kilója 500 forint egy szupermarketben ez így akkor 220 forint volt kettő hagymát ennek már 529 forint kilója, ez akkor egy százas volt, és vettünk egy relatíve elfogadható hústartalmú 65% hústartalmú virslit” – mesélte Varga László, közgazdász.

A három alapanyagért a bevásárlóközpontban 913 forintot fizetett stábunk. Ezután eurót váltottak, majd elindultak Horvátország felé.

A horvát üzletben 5 fajta burgonya közül lehetett választani, ezek ára nagyjából azonos. Egy kiló krumpli átszámítva 260 forintba kerül. Virsliből csak 90%-os hús tartalmút találtak, így ebből vásároltak.

„Amit itt vásároltunk lenn, az átszámolva 400 forintos árfolyamon az 556 forint, tehát ez azt jelenti hogy 40%-kal drágábban vásároltunk be otthon mint a szomszédos Horvátoszágban – fogalmazott Varga.

A horvátokat egyáltalán nem zavarja a magyar bevásárlóturizmus. A mérsékelt árak annak köszönhetőek déli szomszédunknál, hogy a horvát kormány tavaly 13-ról 5 százalékra csökkentette a friss hús, a hal, a tojás, a gyümölcs, a zöldség, az olaj, a zsír és a gyermekélelmiszerek adóját. A mezőgazdaságban pedig 25 százalékról 5 százalékra mérsékelték a vetőmag, a műtrágya és a növényvédő szerek, valamint a margarin és a vaj áfakulcsát is.

Forrás:

https://www.atv.hu/belfold/20230118/kozel-ketszer-tobbe-kerul-itthon-megfozni-egy-paprikas-krumplit-mint-horvatorszagban

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search