Minden ami fontos

A Dunakeszi Járműjavító is használja a 4iOP platformot a saját ERP – vállalati erőforrás-tervező – rendszerében

Magyarországon a szemünk előtt zajlik épp az ipari szektor digitalizációja, ami egyúttal a gyártással foglalkozó vállalatokat is átvezeti a hatékonyság korszakába. Legkésőbb a 2020-ban kirobbant koronavírus-világjárvány mutatott rá, hogy a sikerre törekvő cégeknél ma már nincs helye a pazarlásnak – sem gazdasági, sem környezetvédelmi szempontból –, azaz sem a nyersanyagok, munkadarabok, sem a gyártási folyamatokban részt vevő szakemberek ideje nem végtelen, így a maximumot kell kihozni a rendelkezésre álló erőforrásokból. Hasonlóan lényeges szempont, hogy a gyártócégek termékeit az első pillanattól az utolsóig nyomon lehessen követni – minőségbiztosítási vagy épp biztonsági okokból.

„A mai magyar gyártóvállalatok számára az egyik legfontosabb kérdés, hogy hogyan digitalizáljuk a gyártást” – mutatott rá Gém Péter, a 4iG Nyrt. szakértékesítési és üzletfejlesztési igazgatója. „Ha a vevőm tudni szeretné, hogy hogyan és mi módon gyártottam az adott terméket, amit beépítek mondjuk egy gépjárműbe, egy vagonba vagy bármibe, akkor nagyon fontos, hogy ez lépésről lépésre nyomonkövethető legyen.”

A 4iG saját fejlesztésű, az Ipar 4.0 működésén alapuló digitális platformja, a 4iOP többek között épp ezt teszi lehetővé. A rendszer segítségével az olyan gyártócégek, mint például a Dunakeszi Járműjavító szakemberei – akik már használják a platformot – pontosabb képet kaphatnak arról, hogy milyen folyamatok zajlanak le például egy vasúti alváz fődarabjának gyártása során. Nemcsak magukról a műveletekről van szó, a rendszer ugyanis azt is rögzíti, hogy melyik lépésben milyen anyagok, alkatrészek kerülnek be a kész termékbe.

„A fejlesztés előtt statikus adataink voltak a gyártásról, a művezető jegyezte föl a napi ledolgozott órák számát” – mondta el Magyar Krisztián, a Dunakeszi Járműjavító műszaki igazgatója. „Most már – a bevezetés után – dinamikus adatokkal dolgozunk. Tulajdonképpen percre vagy órára pontos információink vannak, hiszen a rendszer folyamatosan regisztrál, így a saját ERP – vállalati erőforrás-tervező – rendszerünkben is látjuk az információkat. Azt gondolom, hogy a 4iOP-rendszer így a gyártási folyamatokat teszi hatékonyabbá.”

Teljes cikk:

https://hvg.hu/brandcontent/20230912_Pontosabb_kep_hatekonyabb_gyartas

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search