Minden ami fontos

Így néz ki egy Fülöp-szigeteki álláshirdetés, ahol női munkásokat toboroznak a magyar gyárakba

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend Magyarország a Fülöp-szigeteki munkavállalók körében, Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikai államtitkár a Bruttóban árulta el a pontos számukat: jelenleg több mint 10 ezren dolgoznak nálunk, ami azt is jelenti, hogy 2022-höz képest a számuk tavaly megháromszorozódott.

Ez pedig nem véletlen, a délkelet-ázsiai országban a toborzóirodák egyre gyakrabban keresnek munkásokat Magyarországra. Ilyen iroda a Peridot International Resources privát munkaerő-közvetítő ügynökség is, amely 2001-es megalakulása óta filippínó szakembereket, munkásokat küldött már olyan országokba, mint

az Egyesült Államok, Guam, Szingapúr, Ausztrália, Új-Zéland, Malajzia, Hongkong, Katar, Dubaj, Szaúd-Arábia, Bahrein, Omán, Lengyelország, Spanyolország, Kanada és Magyarország.

A cég közösségi oldalán az utóbbi időben jól láthatóan elszaporodtak a magyarországi álláshirdetések. A legutolsó, január 7-i bejegyzésében is szintén ide keresett valamiért kizárólag női munkásokat, akiknek a következő feltételeknek kell megfelelniük:

  • érettségi;
  • minimum 160 centi magasság;
  • szakmai tapasztalat, különösen az autóipar területén;
  • jó kommunikációs képesség.

Érdekesség, hogy magára a bejegyzésre több mint 6000 lájk érkezett a Facebookon, rengetegen pedig azt írták a hozzászólásukban, hogy érdekli őket a munkalehetőség.

Korábbi bejegyzésében keresett már az Adventor Hotelbe pultost, karbantartót, a WHC Személyzeti Szolgáltató Kft. részére péket, de konyhai kisegítőt és takarítót is toboroztak.

Így élnek Magyarországon a Fülöp-szigeteki munkások

Korábban beszámoltunk róla, hogy elárasztják az internetet a Fülöp-szigeteki vendégmunkások hazánkban készült videói. A felvételekről pontosan kiderül, mit dolgoznak, mennyit keresnek, és mivel töltik szabadidejüket az ázsiai dolgozók. Szembetűnő egyebek között az is, hogy milyen fiatalok, és mennyire jól érzik magunkat nálunk. Többen azt is megosztották, hogy mennyit keresnek. 

Igen nagy szórás látható, egy munkás például azt írta, hogy a Flextronicsnál (vélhetően a zalaegerszegi gyárban) 220 ezer forint volt a havi nettó keresete (a videót még tavaly novemberben töltötte fel), egy másik munkás szerint a Samsungnál viszont ettől nagyobb, 300 és 350 ezer közötti fizetések vannak. 

Többen arról posztolnak, hogy a havi fizetésük 40 ezer peso, ami 6,29 forintos árfolyam mellett 251 ezer forintnak felel meg. A leosztás úgy néz ki, hogy ebből

  • 60 ezret szánnak a családjukra, 
  • 60 ezret költenek a megélhetésre,
  • az összeg másik felét, tehát mintegy 125 ezer forintot pedig félretesznek.

A teljes képhez persze hozzátartozik, hogy a vendégmunkások itteni tartózkodásának költségeit a cégek állják, tehát szállásra, étkezésre, utazásra nem kell költeniük, miután a munkába járás költségeit is megtérítik nekik. Mindezt a felvételek is alátámasztják, amelyekben kiemelik az ingyenes wifit, a közvetítői díjat, illetve a schengeni vízumot, amely további lehetőséget biztosít számukra.

Forrás:

https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2024/01/igy-nez-ki-egy-fulop-szigeteki-allashirdetes-ahol-noi-munkasokat-toboroznak-a-magyar-gyarakba

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search