Minden ami fontos

A Bernabéu stadion gyepszőnyege percek alatt eltűnik a föld alatt

A Real Madrid elnöke, Florentino Pérez már évekkel ezelőtt kijelentette, hogy az 1947-ben épült Santiago Bernabéu Stadionból a világ legmodernebb stadionját szeretné varázsolni, többek között olyan technológiai megoldásokkal, melyek egyetlen másik csapat otthonában sem láthatók. A munkálatoknak 2019-ben kezdtek hozzá, majd a koronavírus sújtotta, nézők nélküli időszak alatt a csapat edzőpályájára költözött, így zavartalanul folytatódhattak a munkálatok. 

A projektre egyébként közel egymilliárd eurót különítettek el a beruházók, a világjárvány végeztével pedig a csapat ugyan visszatért a Bernabéuba, de a munkálatok továbbra is folytatódtak. Így történhetett meg, hogy egészen múlt szombatig a Real Madrid úgy szerepelt hazai közönsége előtt, hogy az egyik kapu mögötti lelátó teljes egészében felújítás alatt állt. 

A Santiago Bernabéu újdonságai közé tartozik a behúzható tető és a külső acélhomlokzat, de a létesítményt nagyszabású rendezvények lebonyolítására is tervezték, így a fű minőségének megőrzése érdekében a pálya eltűnhet a föld alatt. A behúzható gyepszőnyeg a pálya alatt hat föld alatti szinten van tárolva, annak épségének megőrzése érdekében pedig öntözőrendszerrel és LED-lámpákkal óvják a gyepet. 

A klub által közzétett videón tökéletesen látszik, hogy a stadion gyepszőnyege percek alatt eltűnik a föld alatt, eddig sosem látott technológiának köszönhetően. Ezenkívül egyébként a megújult Bernabéu további 4000 férőhellyel bővült, így összesen 85 ezer szurkoló vehet részt a mérkőzéseken egyszerre. 

Forrás:

https://index.hu/sport/futball/2023/09/07/real-madrid-santiago-bernabeu-stadionfelujitas-video/

és

https://youtu.be/xZZs6BxLYHM?si=G1-CET1ziZfECbdR

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search